Geschreven op 13 februari 2022 door .

Zuidwolde - Drachten = 0-1 (0-1)

Zuidwolde - Drachten = 0-1  (0-1)

Zuidwolde heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door thuis te verliezen van de nummer laatst in de stand, VV Drachten. Zuidwolde speelde niet goed deze zondagmiddag; veel lange ballen en weinig verfijnde combinaties. Maar ook het missen van enkele 100% kansen waren debet aan het verlies thuis tegen de onderste.

De eerste grote kans deze zondagmiddag was voor Zuidwolde. Een hoge voorzet vanaf links en Nico Schulting tikte in riante positie met het linkerbeen over. Na een kwartier was er een voorzet van Frans Capellen op Tom Buijtendorp die net naast kopte. Na 20 minuten was er een goed doorkomen van Steven Berghuis over de linkerflank en diens mooie voorzet werd compleet gemist door Tom Buijtendorp. Dezelfde Tom Buijtendorp presteerde het even later om bij een eenvoudige kapbeweging in de 16 meter twee man onbedoeld te blesseren van Drachten. Gelukkig konden ze beide verder. Zuidwolde had wel het speloverwicht, maar Drachten speelde goed gegroepeerd en zeker niet slecht. 10 minuten voor rust was er een onbeholpen overtreding van Martijn Spijkerman en de speler van Drachten moest zich daarna laten vervangen. De vrije trap van Drachten leverde geen gevaar op. Even later ook een vrije trap aan de andere kant. Deze werd genomen en kwam bij Frans Capellen die over schoot.
Vijf minuten voor rust volgde er een snelle counter en mooie een-twee over de linkerkant en de bal werd strak in de hoek geschoten, 0-1 voor Drachten. Dit ondanks een vlaggende grensrechter die compleet werd genegeerd door de scheidsrechter. Even later stond de net ingewisselde nummer 16 (weer?) buitenspel, maar de scheidsrechter liet wederom gewoon doorspelen.

De tweede helft begon net als de eerste; veel aanvallen en balbezit voor de thuisploeg. Er waren veel overtredingen van de gasten nodig om Zuidwolde af te stoppen. De scheidsrechter was eindelijk wakker en gaf geel aan Drachten waar dat al veel eerder had gemoeten. Even later was er een overtreding door dezelfde speler van Drachten en dus rood. Drachten moest verder met 10 man. Maar of dit nou een voordeel voor Zuidwolde was? Drachten beperkte zich het restant van de wedstrijd tot verdedigen, tijdrekken en de ballen in het naastgelegen zwembad schieten. Zuidwolde had nu nog meer balbezit, maar deed daar onvoldoende mee. Er was een mooi schot van Nico Schulting vanaf 25 minuten, maar de bal werd nog licht getoucheerd en zeilde net naast. Deze fase was het een soort powerplay door Zuidwolde. Heel veel kansen, maar ook geen geluk. Bij de volgende aanval werd de bal doorgetikt door Sven Cazemier en naast geschoten door Martijn Spijkerman. De volgende aanval was er een voorzet van Steven Berghuis en Nico Schulting maaide over de bal staande bijna op de doellijn nota bene. Dit was toch DE kans op de gelijkmaker. Joris de Roo had nog een schot in huis dat net naast ging. De scheidsrechter gaf nu overal geel voor, ook voor tijdrekken van Drachten kant.
Met nog 10 minuten op de klok ging Mathijs Steenbergen mee naar voren. Er volgde door de pressie van Zuidwolde nog bijna een eigen doelpunt van Drachten, maar de bal caramboleerde net over. De hoekschop hierna werd net naast gekopt door Tom Buijtendorp.

Zuidwolde ontbeerde eenvoudigweg het geluk deze tweede helft en zo bleef de hatelijke 0-1 op het scorebord staan, ondanks legio kansen en veel meer balbezit voor de thuisploeg.

Opstelling. Sjors van der Weide, Mathijs Steenbergen, Ralph Zantinge (Bas Hempen), Twan van 't Zand (Vincent Hulst), Steven Berghuis, Martijn Spijkerman, Nico Schulting, Tom Buijtendorp, Sven Cazemier, Joris de Roo en Frans Capellen.