AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Geschreven op 21 augustus 2016 door Egbert Buning

ZZVV - Zuidwolde = 3-0 (0-0)

ZZVV verdiend gewonnen van Zuidwolde

De KNVB heeft in het district-bekertoernooi voor de amateurclubs dit seizoen voor het eerst (?) al in de poulefase zaterdag- en zondagclubs aan elkaar gekoppeld. Voordeel is dat het nu allemaal streekderby’s zijn. De zondagclub moet dan wel uitwijken naar de zaterdag(avond) en aldus staat ZZVV - Zuidwolde op het programma op 20 augustus 2016 op het hoofdveld van Woltingeslag in Zuidwolde.

Nieuwbakken ZZVV-trainer Jaap Scholing heeft als voordeel dat hij Zuidwolde redelijk goed kent, aangezien hij vorig jaar Twedo (zo) trainde en toen de 2e periode voor Zuidwolde wegpikte op basis van doelsaldo. Een uiterst knappe prestatie na 2 inhaalwedstrijden met een achterstand van 6 punten en doelsado van -5 waar Zuidwolde zich eigenlijk de titel al toe-eigende! Alhoewel Twedo wel iets geholpen werd door rode kaarten vroeg in beide wedstrijden bij de tegenstanders, toch een domper voor Zuidwolde; geen nacompetitie! Zuidwolde was not amused. Zitten hierdoor bij Zuidwolde nog enige revanchegevoelens? Ws niet. Ook in de reguliere competitie eindigde Twedo trouwens boven Zuidwolde, nadat Twedo in het begin stijf onderaan stond. De hand van een goede trainer of de terugkeer van enkele bepalende spelers?    

Collega Jarrisch Keizer van Zuidwolde heeft in zijn kampioensjaar 2013/2014 als trainer bij DESZ ook tegen ZZVV gespeeld, maar dat is vermoedelijk te lang geleden om enige waarde aan te hechten.

Assistent trainer Wouter Marinus van ZZVV was vrijdagavond in De Wijk (bekerwedstrijd Wacker 2 – Zuidwolde 2) om te kijken wie er wel/niet speelden in het tweede van Zuidwolde. Het eerste kon hij niet bekijken, want die waren op trainingskamp in Dwingeloo. De oefencampagne van Zuidwolde leverde twee puike overwinningen op, waarbij direct vermeld moet worden dat het tegen 4e klassers betrof en in de vakantieperiode.

Dan de wedstrijd; deze begon om 18.00 uur ipv aanvankelijk 17.00 uur ivm de JVZ dag. Zuidwolde startte zonder de geschorste Stefan Liezen. Op mijn notitieblok heb ik staan; ‘de opening is duidelijk voor ZZVV’. Dit gold dus eigenlijk voor de hele wedstrijd. ZZVV viel de eerste helft voortdurend aan en Zuidwolde had het geluk dat de scherpte ontbrak bij de tegenstander. De ballen vlogen alle kanten langs het doel, zelfs tot op de parkeerplaats. Aanvallend weinig te melden over Zuidwolde.

Na de rust met twee andere spelers (Mark voor Leon en Bastin voor de geblesseerde Koen) hoopte trainer Keizer de bakens te kunnen verzetten. Maar het was van het zelfde laken een pak; ZZVV viel aan en Zuidwolde oogde machteloos en apathisch. ZZVV had zijn vizier duidelijk beter afgesteld en de doelpunten vielen als rijpe appelen. Eerst een schot door het midden die keeper Van der Sterre terug bokste en Uiterwijk Winkel lobde hem er netjes in. Vervolgens nog een goal die werd afgekeurd, omdat de bal de achterlijn reeds gepasseerd had. Toch viel de 2-0 niet lang daarna; een snelle no-nonsense actie van Jordi Booij; hij ging vanaf links in een streep op het doel af en zijn schuiver bleek onhoudbaar. Zuidwolde gooide er nog een spits bij (Robin voor de moe gestreden Steven), maar helaas bracht dat niet meer op dan enkele schoten op het doel waar Verburg niet mee in verlegenheid werd gebracht. Uiteindelijk werd het 3-0 via een actie over rechts en de voorzet werd netjes binnen getikt. We moeten constateren dat Zuidwolde op waarde geklopt is door een goed spelend ZZVV.   

Startopstelling; Alex van der Sterre, Leon Schoemaker, Mathijs Steenbergen, Jerry Dekker, Steven Berghuis, Koert Bouman, Peter Nijboer, Koen Romme, Jarmo de Jonge, Marcel Linthorst en Stef Raben.

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ