AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Grand Prix van Ruinen

Geschreven op 13 juni 2017 door RedactieVVZ1
Grand Prix van Ruinen

Grand Prix van Ruinen is prooi voor Martijn Spijkerman. Mark van de Beld wordt ‘’Grillmeister 2017’’.

Dat een voetballoze zondag niet saai hoeft te zijn is afgelopen zondag bewezen tijdens de Grand Prix van Ruinen: ronkende motoren, zware bermcrash, gillende plattelandsvrouwen, lekke band en een mopperende Jan ‘’plat op ‘t stuur’’ Remmelts. Hierbij een kort verslag:

14.00 uur - Pole position voor Henk van den Berg.
Uiteraard had Henk van den Berg zichzelf weer een pole position toegezegd, uiteraard in goed overleg met zichzelf. Hijgend van adrenaline startte Henk zijn racemonster om zichzelf vooraan de groep van 22 personen te positioneren. Een valse start zorgde voor een diskwalificatie van Henk en resulteerde in een verdiende laatste plaats.14.01 uur: Robin Steenbergen rijdt een lekke band.
Volgens eigen zeggen de meest ervaren crosser in ons midden (u weet wel, de trotse eigenaar van de crossauto welke schadevrij de pinkstercross van Zuidwolde heeft overleefd) had na ruim 100 meter ‘’de pech’’ dat hij zijn achterband aan flarden reed. Echter had Robin (wederom) het geluk dat er een reserve scheurmonster paraat stond en kon hij derhalve de race vervolgen! Dit alles mocht echter niet baten en had een keurige één na laatste plaatst tot gevolg, chapeau!

15.00 uur: Café F. Schenkel kalmeert Bas Hempen en voorkomt 24 uur van Le Mans race.
Halverwege de Grand Prix moest er een verplichte pitstop worden gemaakt in Uffelte. Niet alleen de gloeiende V8 motoren moesten afkoelen, ook Bas Hempen had zichtbaar moeite met de zware race. Meermaals ging hij als navigator de mist in, waardoor er 3x gedraaid moest worden om op het uitgestippelde circuit te blijven. De wedstrijdspanning i.c.m. de zomerse tempraturen deden Bas zelfs naar het verkeerde café racen. Als makke schapen stond het halve rijdersveld voor café Frederikshaven. Gelukkig was Bas zijn redding nabij en kreeg hij zijn ijskoude gerstenat geserveerd bij café F. Schenkel. Een 24 uur van Le Mans race werd hiermee op het nippertje voorkomen.

15.28 uur: Zware bermcrash Rudi Giethoorn
De heftige beelden staat ons allen op het netvlies gebrand. De enige witte solex van het peloton zou Rudi Giethoorn wel even temmen. Brullend over het platteland ging Rudi als een echte keepersmaniak tekeer. Iets te overmoedig stuurwerk zorgde voor een bermcrash waarbij Rudi zijn witte solex wat ‘’special painting’’ gaf. Wonder boven wonder zijn er geen gewonden gevallen. Voor de foto’s/video’s wil ik u graag verwijzen naar www.kilroynews.net.

16.00 uur: Martijn ‘2-tak(t)’’ Spijkerman wint de Grand Prix
Enigszins onverwacht werd de Grand Prix uiteindelijk door Martijn Spijkerman gewonnen. Een zwaar teleurgestelde en mopperende Jan Remmelts moest genoegen nemen met een tweede plaats. De man die als enige kon tippen aan de klassieke en (gedateerde) uitstraling van zijn solex kwam met een ruime achterstand binnen brommen.

17.00 – tot eind: Kliko gaat los op de grill, Selina brengt de Sinas.
Uiteindelijk ging de belangrijkste prijs van het jaar naar Mark ‘’Kliko’’ van de Beld: Grillmeister 2017. Mathijs Steenbergen kon zijn geliefde titel dit jaar een keer niet prolongeren. Mede vanwege de uitstekende samenwerking tussen Selina Tien en ‘’Kliko’’ moest Mathijs met een overvol bord vlees toekijken hoe ‘’Kliko’’ de titel greep. Via deze weg wil ik Slagerij Bouwman, Robin van de Beld, Partyservice Steenbergen, Jumbo Termeulen, de familie Zandman en uiteraard alle aanwezigen danken voor deze geweldige zondag. Op naar de volgende BBQ..!

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ