SC ESPEL 1 - ZUIDWOLDE 1 (ZA) = 4-2 (2-2)

Geschreven op 16 oktober 2023 door Steenbergen

Zuidwolde verliest uit bij SC Espel.

Vertrokken vanaf Den Kaat met de busjes van Autobedrijf Wemmenhove vertrokken de mannen met goede moed.
Helaas na een goede eerste helft en (wederom) een slechte tweede helft bleven de punten in Espel.

De openingsfase was voor de thuisploeg.
Op het niet gemaaide drasssige veld van Espel was het na 10 minuten de eerste lange bal op de snelle linksbuiten van Espel meteen een doelpunt.
Na de 1-0 werd Zuidwolde wakker en dit resulteerde in enkele grote kansen voor Rick Scheper en Nick Wijbinga.
Zuidwolde was beduidend beter en kwam op 1-1 door een kopbal van Jari v/d Water uit een corner.

Niet veel later zette Mitchel Krikken met een mooie lange bal Nick Wijbinga 1 op 1 voor de keeper maar helaas redde de keeper uitstekend.
Na nog een grote kans voor Jari v/d Water door goed werk van Muhammed Vasfi Hac Ali kwam Zuidwolde uit het niets op een 2-1 voorsprong.
Espel zat niet op te letten bij een ingooi van Zuidwolde en hierdoor zette Jasper Jabben met 1 slingerworp Nick voor doel. Ditmaal scoorde Nick wel. 2-1

Helaas kort voor rust de 2e kans van Espel en meteen weer raak. 2-2

Zuidwolde was de tweede helft geen schim meer van de ploeg die het de eerste helft was.
Er werd niet meer gevoetbald en na de komst van Robin en Mark voorin werden er alleen nog maar lange ballen gespeeld.
De rappe buitenspelers van Espel waren gevaarlijk in de counter en hierdoor scoorden ze in de tweede helft nog twee keer.

Volgende week speelt Zuidwolde een inhaal wedstrijd uit bij SVBS.

Opstelling: Bas Schipper, Justin Kreuze, Mitchel Krikken, Chiel Dekker, Jur Dekker (Thom van Putten), Bastin Steenbergen, Nick Wijbinga (Jeffrey Overweg), Jasper Jabben, Rick Scheper (Mark Tiggelaar), Jari v/d Water (Robin Steenbergen) en Muhammed Vasfi Hac Ali