AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Voorbeschouwing Protos Weeringtoernooi

Geschreven op 24 december 2016 door Egbert Buning
Voorbeschouwing Protos Weeringtoernooi

Bepaalde tradities in deze tijd van het jaar kunnen als beklemmend worden ervaren zoals het verplichte gourmetten met familie e.d. Er zijn echter ook tradities die hopelijk nooit zullen verdwijnen zoals de Dr. Denker-puzzel in het Dagblad van het Noorden en op sportief gebied is daar het jaarlijkse Protos Weeringtoernooi dat a.s. dinsdagavond zal losbranden in al zijn hevigheid. Een fantastisch en goed georganiseerd zaalvoetbaltoernooi voor voetballers die normaal op het veld acteren.

In deze jubileumeditie (40 jaar jong) treedt Zuidwolde wederom aan in de eigen Wessels Boerhal. Helaas heeft dit thuisvoordeel de laatste jaren niet geleid tot vermeldenswaardige feiten zoals een plek in de kwartfinale. Jarenlang deelde MSC met veel voetballers uit deze omgeving de lakens uit met oogstrelend zaalvoetbal. De organisatie was dit jaar zo vriendelijk om MSC naar Slagharen te verwijzen. Maar door het terugtrekken van “kleine” ploegen als VVAK, Edon(!), HH Combi en Wijster komen ploegen die op de reservelijst staan aan bod. Een daarvan is hoofdklasser Staphorst. Zij nemen nu min of meer de plek in van MSC en zullen toch als favoriet gezien moeten worden in deze voorronde-poule T, waar Zuidwolde traditioneel aantreedt tegen buur ZZVV en de regioteams Vitesse ’63 en Pesse zondag. Zoals gememoreerd is het Zuidwolde de laatste jaren niet gelukt om deze voorronde door te komen en ook nu zal dat niet meevallen. Slechter dan vorig jaar is eigenlijk niet mogelijk, toen was er een beschamende laatste plaats; ondanks gelijke spelen tegen ZZVV en Vitesse, en een ingecalculeerde nederlaag tegen het furieus startende MSC, was er het toch onverwachte gelijkspel tegen het nu niet meer meedoende Edon uit Zwolle. Edon wist zelfs van ZZVV te winnen en als tweede door te gaan met maar 5 punten, terwijl er in andere poules ploegen met 6 punten naar huis konden gaan.

De regel is toch wel dat je minimaal 6 punten moet hebben en geen negatief doelsaldo dan kun je ook als (beste) nummer drie nog door. Dus niet te dik verliezen van Staphorst (zoals tijdens het Jan Braltentoernooi, 1-4) is het credo en dan twee van de drie overige potjes winnen. Met gelijke spelen kom je er niet. Vanaf deze kant makkelijker gezegd dan gedaan; Vitesse is bijvoorbeeld afgelopen woensdag poulewinnaar geworden in het Jan Braltentoernooi, nog boven de winnaar van vorig jaar! Om even aan te geven hoe sterk die zijn. Toch veel succes mannen dinsdagavond!

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ