AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Voorbeschouwing Ter Apel 2 – Zuidwolde 2

Geschreven op 14 november 2014 door Bert Brontsema
Voorbeschouwing Ter Apel 2 – Zuidwolde 2

Bekerwedstrijd 2e ronde
Komende zondag staat nagenoeg geheel in het teken van bekervoetbal en natuurlijk het vooraf al beladen duel tussen ORANJE tegen LETLAND. Wat zal het worden voor Guus. Een Go of No Go cq “Guus kom naar huus, want…………………”. We zullen het zondag a.s. allemaal aanschouwen.

Wat ook een “do or die-wedstrijd” zal worden is de bekerwedstrijd die ZUIDWOLDE 2 komende zondag speelt in de grensstreek met DUITSLAND tegen FC TER APEL 2.

Voor de equipe van coach Henry Vogelzang een mooie gelegenheid om de competitienederlaag van afgelopen zondag tegen ASSER BOYS 2 (3-0 nederlaag) weg te spoelen en er voor zorgen, dat men in de 2e bekerronde “overwintert”.

ZUIDWOLDE en FC TER APEL speelden op hoofdmachtniveau zelden tegen elkaar en de reserveteams hebben – voor zover bekend - nog nooit tegen elkaar gespeeld. 

Een mooie en bijzondere herinnering was een treffen in TER APEL in het seizoen 2006-2007 toen beide teams in de donkere dagen voor Sinterklaas en…………zwarte Piet tegen elkaar speelden. FC TER APEL won dat duel uiteindelijk met 3-1. De terugreis verliep met de nodige problemen. De dienstdoende buschauffeur was allesbehalve bekend in dat gebied en een”TOM-TOM” was kennelijk nog niet voorhanden. Met een iets te brede bus belanden we uiteindelijk voor een te smalle brug bij het aldaar bekende “RUITEN AA-kanaal”, met aan de overkant buurland DUITSLAND. Het draaien en keren met een redelijk nieuwe bus ging nu bepaald niet zonder kleerscheuren. Met de benodigde beschadigingen kwamen we uiteindelijk toch nog richting HOOGEVEEN, alwaar we vervolgens op de N48 om onverklaarbare redenen plotseling te maken kregen met een spontaan stoppende bus. Beetje "trickey" zo op de snelweg, maar uiteindelijk keerden we zonder verdere kleerscheuren terug in het vertrouwde Zuidwolde. Het zijn zo wat bespiegelingen vooraf, maar we hopen natuurlijk dat Zuidwolde 2 voor een verrassing kan zorgen en door mag bekeren naar de volgende ronde. Succes mannen

Tot slot speelt ZUIDWOLDE 4 a.s zondag thuis een competitiewedstrijd tegen RAPTIM 5.

Koploper ZUIDWOLDE 4 kan goede zaken door te winnen en min of meer een papieren 1e periodetitel te veroveren.

Het bestuur van v.v. Zuidwolde wenst beide teams in ieder geval veel succes toe.

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ