VV ZUIDWOLDE 1 (ZON.) - STEENWIJKERWOLD 1 = 2 -1 (1-1)

Geschreven op 11 december 2023 door Gilian van der Heide

Zuidwolde wint laatste wedstrijd in spannend duel met Steenwijkerwold

In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Zuidwolde 3 broodnodige punten bij mogen schrijven. Op sportpark Woltingeslag werd het 2-1 tegen Steenwijkerwold.

Al in de eerste 5 minuten viel Zuidwolde aan, wat in de eerste minuut resulteerde in een kans voor Dani van de Water, maar zijn inzet ging net naast. Amper 2 minuten later was het Frans Capellen met een kans, maar zijn schot ging net over. In de 6e minuut werd Steenwijkerwold voor het eerst gevaarlijk. Nummer 9 Colin Peemen ging via de linkerkant op keeper Timmer af, had kunnen afleggen, maar ging voor eigen succes wat resulteerde in een prima redding van de doelman van Zuidwolde, die een hele goede wedstrijd keepte. Hierna is het vooral Zuidwolde dat de kansen kreeg, wat uiteindelijk resulteerde in de 1-0. Een mooie voorzet van Steven Berghuis bereikte het hoofd van Dani van de Water die goed inkopte. In de tweede fase van de eerste helft is het vooral Steenwijkerwold dat aanviel, wat resulteerde in kansen voor invaller Brian Los en Sven Epema. In de 39e minuut wordt het 1-1. Keeper Timmer vloerde nummer 9 Colin Peemen in het 16 metergebied, en scheidsrechter Eric ten Horn legde de bal op de stip. Aanvoerder Rick Weijs schoot de bal netjes in de rechterhoek. In de slotfase van de eerste helft krijgt Steenwijkerwold nog een vrije trap, maar deze beland in de handen van de keeper.

Steenwijkerwold gaat door met aanvallen

In de eerste minuten van de tweede helft was het vooral Steenwijkerwold dat verder ging met aanvallen, wat in de 55e minuut tot een mega kans leidde, maar de scheidsrechter vloot in het voordeel van Zuidwolde. Vijf minuten later doet Zuidwolde nog wat terug, maar het afstandsschot van Martijn Spijkerman gaat over. Ook een afstandsschot van Rick Weijs voor Steenwijkerwold en een afstandsschot van Steven Berghuis namens Zuidwolde belanden niet achter de doellijn. In de 71e minuut krijgt Steenwijkerwold weer een mega kans, maar de bal gaat door goed keeperswerk van doelman Timmer niet over de lijn. 4 minuten later is het weer Steenwijkerwold dat een mega kans krijgt, maar wederom is het keeper Jelmer Timmer die de bal net kan klemmen voor de doellijn. In de slotfase proberen beide teams de score uit te breiden, wat nog resulteerde in een afstandsschot van Frans Capellen maar zijn inzet gaat over. In de 83e minuut is het dan toch raak. Nummer 5 Steven Berghuis geeft een prima voorzet en deze belandde op het hoofd van nummer 10 en tevens voorzitter van Zuidwolde, Frans Capellen, die de bal netjes binnen kopt. 5 minuten later krijgt Joris de Roo ook nog een grote kans, maar hij stuit op keeper Stijn Blum. In de extra tijd proberen beide teams nog aan te vallen, maar beide weten niet meer te scoren.

Door de 2-1 overwinning komt Zuidwolde op 7 punten en stijgt daardoor naar plek 9 in de ranglijst na 11 wedstrijden. Hierbij moet gezegd worden dat alle teams onder Zuidwolde minder wedstrijden hebben gespeeld. Toch is dit voor Zuidwolde, dat een moeilijk seizoen kent tot nu toe, een mooie overwinning zo voor de winterstop. Na de winterstop moet Zuidwolde op 28 januari een uitwedstrijd spelen in Vollenhove tegen VENO. De eerste thuiswedstrijd voor Zuidwolde is pas weer op 18 februari, waar het De Tukkers ontvangt op sportpark Woltingeslag.