VV ZUIDWOLDE 1 (ZON.) - TWEDO = 0 - 5

Geschreven op 21 november 2023 door Gilian van der Heide

Zuidwolde verzuimd punten te pakken tegen Twedo

Het is Zuidwolde niet gelukt om punten te pakken in Zuidwolde. De gasten uit Veenoord waren met 0-5 veel te sterk.

Zowel Zuidwolde als Twedo konden de punten goed gebruiken, want de winnaar van deze wedstrijd zou de aansluiting bij de middenmoot versterken. De eerst helft ging qua voetbal redelijk gelijk op, maar het was vooral Twedo die scherp was. Het was Wesley Steenbergen die het doel in eerste instantie het doel goed schoon hield voor de thuisploeg. Toch werd het 0-1 voor de gasten door een eigen doelpunt van Bas Hempen, die niet kon voorkomen dat de bal over de doellijn ging na een rommelige situatie. Hij probeerde de bal nog weg te werken, maar dit lukte net niet. Zuidwolde kwam in de eerste helft sporadisch tot een schot, maar deze werd goed gekeerd door de keeper of ging naast. Een dikke 5 minuten voor tijd werd het 0-2. Jurben Visser kwam in eerste instantie keeper Steenbergen tegen, maar in de rebound schoot hij alsnog binnen. De goed keepende Steenbergen kwam vlak voor tijd in botsing met verdediger Tiemen Wegman en moest het veld verlaten. In de rust bleek de situatie van Steenbergen zo ernstig dat hij niet verder kon, waarna spits Dani van de Water zijn positie overnam en Frans Capellen inviel na een langere tijd afwezig te zijn geweest.

In de tweede helft kwam Zuidwolde er verder niet meer uit. Nico Schulting had nog een paar schoten op doel, maar kon het net niet vinden. Ook Frans Capellen had het vizier nog niet op scherp. Bij Twedeo ging de bal er nog wel een paar keer in. De 0-3 viel uit een penalty, waar van de Water nog aardig bij zat maar niet kon voorkomen dat de bal er in ging. De overige 2 doelpunten kwamen in de laatste 10 minuten, door Dion Klaassen en invaller Lijon Kroezen. Hierdoor wint Twedo dat nu met 9 punten uit 8 wedstrijden op de 7e plaats staat en blijft Zuidwolde steken op 4 punten 8 wedstrijden. Zondag 26 november ontvangt Zuidwolde op sportpark Woltingeslag Germanicus, die nu 19 punten heeft uit 7 wedstrijden. De aftrap is om 14:00 uur.