AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

VV Zuidwolde VR18+ in Pesse

Geschreven op 23 september 2023 door Steenbergen
VV Zuidwolde VR18+ in Pesse

VR18+ fanatiek van start in Pesse!

SV Pesse - VV Zuidwolde = 2-0

Vrijdagavond was de opening van het seizoen voor de dames van het VR18+ team. Met maar liefst 13 van de 20 dames zijn ze afgelopen vrijdag onder leiding van Paulien Diepman fanatiek van start gegaan. De eerste wedstrijd moesten ze gelijk aantreden tegen de thuisvereniging SV Pesse. De thuisploeg had de gehele wedstrijd voornamelijk de bal echter hield Zuidwolde lang stand onder aanvoering van de verdedigers Chantal Schoemaker en Anouck Boonstra. Ondanks enkele mooie reddingen van Chantal Boertien won SV Pesse met 2-0.

VV Zuidwolde - ST Beilen/Fit Boys = 0-2

Na 10 minuten pauze volgde gelijk de tweede wedstrijd voor de dames. Een erg moeilijke tegenstander want ST Beilen/Fitboys schikte over een aantal (oud) eerste speelsters. Spits Jorien Arends stond eenzaam op een eiland en kreeg nog twee goede mogelijkheden voor een treffer maar ze had het geluk niet mee. Als team stonden de dames van Zuidwolde goed te verdedigen en door wederom goed keeperswerk van Chantal Boertien stond het erg lang 0-0. De 0-1 viel uiteindelijk uit een corner waarbij de goede nummer 9 van ST Beilen/Fit Boys snoeihard binnenkopte. Kort hierna viel ook de 0-2. 

 

Ondanks de twee nederlagen overheerste er een positief gevoel en was er volop optimisme om de laatste wedstrijd goed te eindigen!

 

Alcides - VV Zuidwolde = 0-1

Gelukkig hadden we iets langer pauze tussendoor want Paulien had deze minuten nodig om in het magische boekje haar plannen uit te werken voor de laatste wedstrijd tegen Alcides. En dit heeft gewerkt! Zuidwolde was heer en meester tegen Alcides met onder andere goed druk zetten van Kim Wierema, Liza Zuidema en Selina Tien. Na enkele kansen zonder succes (Jorien en Selina) was het Chantal Schoemaker die de bal goed onderschepte en met een strakke pass Selina wist te bereiken. Selina nam goed aan, dribbelde 2(!) dames voorbij en zag Bianca Prins vrij staan. De nieuwste aanwinst van Zuidwolde nam de bal goed aan, kapte haar tegenstander af en schoot met volle overtuiging de bal in het net! DOELPUNT! Het publiek werd gek! 0-1 voor Zuidwolde. De 0-1 voorsprong werd professioneel uitgespeeld en zodoende was de eerste overwinning voor Zuidwolde een feit. Een mooie aflsluiter van een goed georganiseerde avond in Pesse. 

Op naar 6 oktober waarbij de dames van Zuidwolde de tegenstanders ontvangen op Sportpark Woltingeslag. 

Selectie: Chantal Boertien, Anouck Boonstra, Chantal Schoemaker, Selina Tien, Liza Zuidema, Jorien Arends, Bianca Prins, Kim Wierema, Linda Kolk, Marissa Penthum, Melanie de Jonge, Britney Beugels, Ellen de Lange en Paulien Diepman(coach)

 

 

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ