AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Warme sfeervolle sponsoravond Ron Jans

Geschreven op 26 oktober 2015 door Mariëtte Buning
Warme sfeervolle sponsoravond Ron Jans

Geschreven door Bert Brontsema

Ron Jans verlaat PEC ZWOLLE alleen voor de top

Afgelopen donderdagavond puilde de voetbalkantine van vv ZUIDWOLDE uit onder een grote groep belangstellende sponsoren voor gastspreker RON JANS, topcoach van PEC ZWOLLE. 

Onder aanwezigheid van wethouder sportzaken van de gemeente De Wolden: Jan van 't Zand en ook vele voetbalcoryfeeën van de voetbalvereniging ZUIDWOLDE en de jeugdtak JVZ (Egbert Wever, Jan Wever, Henk Hoorn, Albert van der Haar, Gerald Kreuze, Wouter Marinus, Koen Romme, Leonie Jabben, Damian van der Haar) zorgde gastspreker Ron Jans in de rol van voetballer,  trainer/coach al entertainend voor een pakkende sfeervolle voetbalavond.

               

               

              

              

IJzeren Rinus - Broodvoetballer worden

Ron Jans verhaalde over zijn voetbalcarrière, die voerde langs de velden van PEC ZWOLLE, FC GRONINGEN, RODA JC, MAZDA SPORT (JAPAN), VEENDAM.

Bij PEC ZWOLLE heeft hij door een harde trainingsaanvaring met "IJZEREN RINUS ISRAËL" geleerd om broodvoetballer te worden. Op de training kreeg hij een ellebooghoek van oud-international Rinus Israël (47 interlands/ DWS- Amsterdam/FEYENOORD/ EXCELSIOR en PEC ZWOLLE), wat hem een bloedende en half kapotte hoektand opleverde. Een halve hoektand missend was dan ook vele jaren een beeldend en herkenbare handelsmerk van Ron Jans. De oorzaak daarvan is nu dus bekend.

Eerste profcontract per aangetekende post

Opgegroeid in Zwolle werd het talent RON JANS al vroeg herkend. Dit leidde dan uiteindelijk in het verkrijgen van zijn eerste profcontract bij PEC ZWOLLE. Die ontving hij per aangetekende post. Hij moest er twee keer voor van huis fietsen, want een aangetekend stuk krijg je alleen maar als je ook aan kunt tonen, dat je de betreffende persoon ook echt bent. Met zijn paspoort in handen ontving hij - vol trots - zijn eerste contract.

Voor 5000 gulden.............................................per jaar werd hij contractspeler bij PEC ZWOLLE. Een vermogen vergeleken bij zijn toenmalige zakgeld van 10 gulden ..................per maand.

Goede sfeer en luisteren naar je hart

In zijn RODA JC tijd heeft hij vooral geleerd, dat een goede sfeer bepalend is voor de resultaten. Is de onderlinge sfeer niet goed, dan heerst er geen goede energie en vertaalt zich dat in een in alle opzichten in een neerwaartse lijn. Positief zijn en blijven is een belangrijke pijler in zijn hele carrière geweest. Hij roemde wat dat betreft ook ZUIDWOLDE-speler Gerald Kreuze. Die zeurde nooit, was altijd zeer positief, gedreven en knokte zich altijd weer terug in het team.

Bas Dost en Luciano Narsingh

               

Goed voelen en luisteren naar je hart is zeer belangrijk. Het loopt echter niet altijd crescendo in het leven. Het is echter goed om ook eens de keerzijde te mogen meemaken. Zijn trainersperiode bij SC HEERENVEEN en STANDAARD LUIK waren niet altijd even gelukkig. Ondanks die moeilijke perioden zou hij ze voor geen goud willen missen. Het is een verrijking voor zijn leven geweest. Zeker na het zien afgelopen woensdag van het duel WOLFSBURG - PSV kon hij trots terugzien op 2 van zijn voormalige "pupillen" bij HEERENVEEN (BAS DOST en LUCIANO NARSINGH). Met name met Bas Dost heeft hij indertijd menige strijd moeten voeren. Het positief triggeren van spelers is Ron Jans op het lijf geschreven. Uiteindelijk leverde dat in het seizoen 2010/2011 32 competitietreffers op voor. Bas Dost ontwikkelt zich bij VFL WOLFSBURG als een toekomstige spits voor het Nederlands elftal, aldus Ron Jans.

Tekent Familieman Ron Jans hier voor 3 jaar bij Zuidwolde ???

Ron Jans heeft het thans goed naar de zin bij PEC ZWOLLE. Plezier, vertrouwen, warmte en familie zijn belangrijke pijlers in het leven van Ron Jans. Ron Jans is voor een ieder een warm en uiterst toegankelijk mens, die voor een ieder "tijd" heeft. Op  één van de foto's  lijkt het er even op, dat Ron Jans het afgelopen donderdag zo goed naar de zin had in ZUIDWOLDE, dat hij een contract bij ZUIDWOLDE leek te tekenen.Schijn bedroog uiteindelijk. Bij navraag kwam naar voren, dat het zoontje van Gerald en Helga Kreuze een brief aan Ron Jans had geschreven, met de vraag "hoe hij profvoetballer kon worden". Ron Jans nam er de tijd voor en voorzag Leon Kreuze van de nodige tips.

Kortom een geslaagde sponsoravond, die nog tot in de kleine uurtjes door ging. Hierbij tevens een fotoverslag.

.

 

                 

 

 

 

 
   

 

 

 

 



         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ