AMATEURVOETBAL SINDS 2 SEPTEMBER 1947

Zuidwolde 1 - Germanicus 1 = 1-3 (0-2)

Geschreven op 12 mei 2019 door Bert Brontsema
Zuidwolde 1 - Germanicus 1 = 1-3 (0-2)

Zwakke 1e helft breekt Zuidwolde op

Zuidwolde verloor het duel tegen Germanicus door een matig beleefde 1e helft, waarin de juiste teamspirit ontbrak. De 2 Germanicus-goals in de 1e helft vielen te gemakkelijk, terwijl Zuidwolde enkele 100%-kansen niet wist te benutten. Ondanks een ogenschijnlijk kansloze 0-2 achterstand bij rust kwam Zuidwolde in de 2e helft herboren terug in de match. Na de 1-2 leek de gelijkmaker te vallen, maar het geluk was niet aan de zijde van de roodzwarten. Het bleef dan ook tot aan het slotsignaal een uiterst boeiend duel, waarbij aan beide kanten een goal kon vallen. Een vol op de aanval spelend Zuidwolde kreeg in de slotfase nog een gevaarlijke Germanicus-counter tegen, waarbij Stan Ypenburg de eindstand op 1-3 bepaalde.

Grote kans Zuidwolde - Germanicus scoort

Vroeg in de wedstrijd kreeg Steven Berghuis in de 3e minuut een grote kans om Zuidwolde op voorsprong te schieten. Zijn inzet belandde uiteindelijk net buiten de palen. Vervolgens trok een beter spelend Germanicus de wedstrijd steeds meer naar zich toe, maar kwam desondanks uit het niets op een 0-1 voorsprong. Marco Kremer kopte een voorzet vanaf de linkerflank binnen de palen. De totale Zuidwoldiger-verdediging stond op dat moment niet goed te verdedigen. Deze goal werd te gemakkelijk weggegeven.

Germanicus benut kansen beter

Ondanks deze deceptie bleef Zuidwolde strijden voor een beter resultaat. In de 28e minuut kreeg Ouren Nikkels een levensgrote kans op de gelijkmaker. Zijn inzet ging echter rakelings naast. Het net-niet bij Zuidwolde werd korte tijd later bij Germanicus juist net-wel. In de 32e minuut kon Germanicus-voorwaarts Marco Verhoef doorstomen naar zo'n 25-meter van de goal van Zuidwolde. Zijn schot leek houdbaar, maar doelman Sjors van der Weide kreeg de bal ongelukkig iets verkeerd op de handen, waarna de bal alsnog tegen de touwen vloog. Ruststand 0-2.

Grote druk Zuidwolde levert treffer op

Na de thee tapte Zuidwolde uit een ander vaatje. Vanaf minuut 46 zat het gehele Zuidwoldiger-team volop de bal en zette veel druk op Germanicus. De Coevordenaren kwamen fors onder druk en in de 51e minuut kreeg Zuidwolde 3 grote kansen op een rij, die echter wonderwel geen doel troffen. Een doelpunt kon niet uitblijven en die viel dan ook in de 54e minuut. Na veel druk plofte de bal ineens voor de voeten van de geheel vrijstaande Martijn Spijkerman, die vervolgens kiezelhard de aansluitingstreffer produceerde (1-2).

Gelijkmaker hangt in de lucht

Kort daarop leek Zuidwolde de gelijkmaker te scoren, maar de inzet van Ouren Nikkels kon nog net voor de doellijn gekeerd worden door Germanicus-goallie Bram Weerink. In de slotfase van deze wedstrijd paste Zuidwolde de nodige wissels toe om alsnog minimaal de gelijkmaker te scoren, Kansen kwamen er ook, maar een goal via niet voor Zuidwolde. Germanicus bleef loeren op de counter en in de slotfase viel dan ook de beslissing in dit duel ten faveure van de Coevordenaren. Stan Ypenburg stond aan het eind van een goede counter en verschalkte doelman Sjors van der Weide. Eindstand 1-3.

Opstelling Zuidwolde

Sjors van der Weide. Mathijs Steenbergen, Martijn Spijkerman. Cedric Jansen, Jerry Dekker, Mark van de Beld, Stefan Liezen, Bas Hempen (Joris de Roo), Tom Buijtendorp ( Bastin Steenbergen), Ouren Nikkels en Steven Berghuis.

Zoeken

Hoofdsponsor

VVZ - Webshop

JVZ