ZUIDWOLDE 1 (za) - VVAK 1 = 0-0

Geschreven op 08 oktober 2023 door Steenbergen

Zuidwolde vergeet te scoren in de eerste helft en zodoende afstand te nemen van VVAK.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten, in de 3e minuut kreeg Jordy Mol de bal voor zijn voeten en hij schoot de bal in de handen van keeper Bas Schipper. De mannen van Freddy de Boer en Jan Nieborg namen het aanvallende initatief gelijk over van VVAK met enkel grote doelkansen voor Rick Scheper. Maar liefst drie keer werd Rick in de diepte gestuurd en kwam hij 1 op 1 met de keeper. Doelman Tristan Otten vervulde iedere keer een hoofdrol met het tegenhouden van de toch wel 100% kansen.

VVAK had het de eerste helft vooral lastig met de goed spelende Muhammed Vasfi Hac Ali. Hij verrichte veel werk voorin en passeerde meermaals de verdedigers van VVAK en zette hij onder andere Bastin Steenbergen 1 op 1 voor de keeper echter werd de 100% kans wederom niet benut. Kort voor rust nog een enorme kans voor Jari v/d Water door wederom goed werk van Muhammed echter belande dit schot in het zijnet.

VVAK begon de tweede helft met Robbin Zomer op de rechterkant en hier had Zuidwolde het duidelijk moeilijk mee. Zuidwolde kwam vergeleken met de eerste helft niet meer tot de grote kansen die het de eerste helft wel kon creëren. Vanaf de rechterflank bracht VVAK enkele gevaarlijke voorzetten echter kon spits Erik Sieders deze niet benutten. Nog 1 grote kans aan de kant van VVAK waarbij Robbin Zomer de bal snoeihard op Bas Schipper schoot. Klemvast!

Door het niet benutten van grote kansen moesten beide teams genoegen nemen met een 0-0 eindstand. Volgende week speelt Zuidwolde 1 een uitwedstrijd tegen SC Espel 1.

Opstelling: Bas Schipper, Justin Kreuze, Mitchel Krikken, Chiel Dekker, Jur Dekker, Bastin Steenbergen, Jasper Jabben, Thom van Putten (Jeffrey Overweg), Muhammed Vasfi Hac Ali, Jari v/d Water (Robin Steenbergen), Rick Scheper (Nick Wijbinga)