Geschreven op 16 oktober 2016 door Suzanne van Vliet

Zuidwolde 2 - Noordster 2 = 3-1 (1-0)

Zuidwolde 2 krijgt "de koploper" Noordster 2 op bezoek.

Noordster komt op deze mooie zondagmorgen met de supporters in een touringcar richting Zuidwolde. Ze staan op de 1ste plaats van de ranglijst in de 1e klasse. We hebben er zin in! In het begin van de wedstrijd werd aan beide zijden wel afgetast wat de mogelijkheden waren.  Zuidwolde startte met Mark Tiggelaar op positie 10.  Dat wil zeggen dat na een lange tijd Wessel Buning weer in de basis startte in de spits.  Samen met Frans Capellen zou dit duo dan de goals voor Zuidwolde moeten maken. Maar in de praktijk lijkt het altijd makkelijker. Zo kregen beide teams in begin van de wedstrijd wat kansen. Maar door optreden van de beide keepers die aan beide kanten fantastisch aan het keepen waren bleef het een poosje 0-0.

In de 25 ste min kwam er een mooie lange bal van linkspoot Erwin Fieten die Mark Tiggelaar alleen voor de keeper zette. Met een mooie lob maakte Mark de eerste goal van de wedstrijd 1-0. Frans kreeg veel ruimte op de rechterkant en werd veel opgezocht door zijn medespelers. De verdediging had erg veel moeite met het kappen en draaien en de snelheid van Frans, waardoor er veel voorzetten kwamen die erg gevaarlijk waren. Veel ballen werden naast geschoten of gekopt. In de rust zette Henri de puntjes op de i en we wisten dat we de 2e helft nog veel energie moesten geven. Cedric Jansen en de ervaren Henri Reinders stonden klaar om in te vallen.  Beide spelers werden erin gezet voor Remon Baas en Wessel Buning.

In de 58ste minuut kwam er een diepe bal centraal door het middenveld en de goed oplettende Bas Hempen liep door, richting de goal. De 1 tegen 1 situatie met de keeper won Bas en de 2-0 stond op het bord.

De kansen van Zuidwolde waren daarna niet meer op 1 hand te tellen. Zuidwolde creëerde veel kansen maar verzuimde het af te maken.  Noordster kreeg kansen en benutte deze wel en het werd 2-1 in de 67 ste minuut. Regel in het voetbal zelf niet scoren..........

Het was pompen of verzuipen voor Noordster. Er werd veelvuldig een lange bal geschoten waardoor Zuidwolde wel veel ruimte kreeg achter de verdediging van Noordster. Noordster bleef pogingen wagen opzoek naar de gelijkmaker. Een fantastisch redding van Jelmer Timmer voorkwam de gelijkmaker. Hij tikte het schot net nog aan en via de lat ging de bal over. Nog steeds 2-1.  Erwin Fieten werd nog gewisseld voor Sjaak Pronk en deze liet nog steeds zien dat de ervaring aanwezig is en de controle op het middenveld was er ook weer.

De counter van Zuidwolde was dan in de 89 ste min een domper voor de gasten. Een voorzet rechts van Frans Capellen richting Mark Tiggelaar en deze tikte de bal langs de keeper.  Winst was een feit 3-1.  Met dit resultaat staat Zuidwolde 2 maar 2 punten achter koploper Hoogeveen. Dit is onze tegenstander over 2 weken uit in Hoogeveen.  Dit zal een zeer mooie wedstrijd gaan worden in de top van de 1 ste klasse.

Volgende week speelt Zuidwolde 2 de bekerwedstrijd thuis tegen hoofdklasser VV Emmen 2 om 11:00 uur.