Geschreven op 21 maart 2016 door Zuidwolde2

Dwingeloo 2 - Zuidwolde 2 = 1-2 (1-1)

Zuidwolde 2 doet nog steeds mee.

Op de vroege zondagmorgen werd er verzameld om 8:30 in de kantine voor de uitwedstrijd tegen Dwingeloo. Dwingeloo, dat momenteel op de achtste plek staat, moet nog wel voor de punten vechten om niet in degradatiegevaar te komen. Willem en Herman zorgde nog even voor de koffie en broodjes en daarna reisden we af maar Dwingeloo.

We zaten deze dag met niet al teveel spelers bij alle teams. Maar we kregen Sjaak en Jos mee van 4e elftal. Deze beide heren bleken ook weer erg waardevol te zijn. We zijn dan ook erg blij dat we met alle spelers de teams goed bezetten.

De wedstrijd was nog maar een minuut oud toen de voorzet kwam van de opkomende Bas vanaf de linkerkant. Silvano stond klaar om hem binnen te schieten, maar met zijn wat mindere linkerbeen schoot hij helaas niet de 0-1 binnen. Direct daarop kwam de counter van Dwingeloo en de spits slalomde door de verdediging en schoot met een knap met een sliding de bal langs Niels in de lange hoek, 1-0. Dat was natuurlijk wel even schrikken, maar de mannen van Zuidwolde pakte de draad weer op en gingen vol op de aanval, wat in de 21ste minuut resulteerde in een 1-1 stand. Weer een aanval vanaf de linkerflank en de via de voorzet, die door diverse spelers op een zeer matig en hobbelig veld gemist werd, kwam de bal bij Mark. Mark wist de bal makkelijk binnen te schieten.

Duidelijkheid in de rust!

Bastin werd gewisseld in de rust en daarvoor kwam Remon ervoor in. Er werd in de rust aangegeven dat er vooral achterin wat duidelijkheid in de verdediging moest komen. De beide spitsen waren in de eerste helft van Dwingeloo erg gevaarlijk. Door het goed neerzetten en het kantelen van beide backs werd het perfect opgepakt en zagen we de spitsen niet meer in de wedstrijd. Verdedigers Tom en Frank zaten er goed op en de backs Erwin en Leon kwamen goed rugdekking geven. Middenvelder Martijn van Meurs, die weer terug op de groene mat was na een blessure, zag dat de spelers van Dwingeloo begonnen met overtredingen die op tot het randje waren. De goed fluitende scheidsrechter reageerde correct erop en de spelers werden daarop terecht gewezen. De kansen kwamen er dan ook wel voor Zuidwolde in de naam van Bas Hempen die in spits gekomen was voor de geblesseerde Silvano, welke helaas met een enkel blessure van het veld moest.

Beauty van een goal.

Bas ging in de 67ste minuut goed door aan de rechterkant en door kappen en draaien kwam de bal voor zijn favoriete linkervoet en schoot vanaf de rechterkant de bal fantastisch over de keeper in het zijnet, 1-2. Voor de PEC Zwolle fans was dit een zelfde goal als die van Stef Nijland van zaterdagavond. 1-2 stond op het scorebord. Jos, die er in gekomen was voor Silvano, vloog met zijn snelheid over de linkerkant en kreeg nog enkele schotkansen op de goal van Dwingeloo. Sjaak kwam 17 min voor tijd nog in het veld voor Erwin en we gingen richting de 90 minuten. De 3 punten werd dan ook heerlijk gevierd toen de scheidsrechter affloot en de punten konden weer mee baar Zuidwolde.

Zuidwolde 2 doet nog steeds meer in de top van de 2e klasse. Koploper Beilen verloor en Steenwijk won wel de belangrijke wedstrijd tegen Zwartemeer en staat met een wedstrijd minder gespeeld gelijk in punten met Zuidwolde.

1 Beilen        16-32

2 Steenwijk  14-30

3 Zuidwolde 15-30

Opstelling: Niels, Leon, Tom, Frank, Erwin (Sjaak), Martijn, Bastin (Remon), Ruben, Bas, Silvano (Jos), Mark.