Geschreven op 24 september 2014 door Richard Kolk

EHSÂ’85 3 - Zuidwolde 4 2-12 (1-3)

Zuidwolde 4 zet zegereeks voort met klinkende overwinning.
In de vroege zondagochtend werd er ditmaal afgereisd naar Emmerschans… Na eerst het derde elftal wat te hebben versterkt en een paar geblesseerden bleven er voor ons nog 13 spelers over… Prima voor elkaar dus. De opstelling zag er als volgt uit. Op de goal Richard achterin Jarno L en Remon centraal en op de backs Jos en Jarno De V. Het middenveld bestond uit Dennis Henri en Eelke. Voorin stonden Gerben en Stefan op de flanken en in de punt onze beul Sylvano.. Op de bank begonnen vandaag Hugo en Patrick.

De wedstrijd werd gespeeld op veld 2 want het hoofdveld is verboden terrein voor de mannen van het derde van EHS… (naar eigen zeggen ontstaan er dan loopgraven) Overigens veld 2 een prima veld op dit mooie knusse sportparkje… Dan nu de wedstrijd… wij begonnen wat onrustig aan de wedstrijd en dit leverde dan ook niet echt goed voetbal op… de tegenstander kwam zelfs een paar keer dichtbij mijn doel… dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.. en dus ging er een tandje bij.. Dit resulteerde in een aantal goede aanvallen en zo kwamen er dan ook de eerste goals… Gerben, Dennis en Sylvano zorgden voor rust voor de productie vanaf onze zijde.. 0-3 voor dus.. met nog tien minuten te spelen deed de scheidsrechter iets doms… Naar vermeend natrappen van onze beul gaf de scheidsrechter hem de rode kaart! Na wat ophef enz besloot hij tot een straf van tien minuten voor Sylvano… De scheids wist waarschijnlijk op dat moment niet wat hij z’n cluppie EHS aandoet… Want geef je de BEUL een tijdstraf dan weet je dat hij keihard terug komt… Afijn word vervolgd in de 2e helft.. voor rust gaven we nog een kadootje aan EHS doormiddel van een penalty.. wat de ruststand op 1-3 bracht…

In de rust gaf Jan aan dat het toch wel wat scherper en beter mocht… wat zijn uitwerking gelijk had na rust… Patrick en Hugo kwamen erin voor Jos en Jarno de V. Pak het telraam er maar bij schreeuwde Sylvano nog even naar de scheids.. De vierde goal kwam nog op naam van Henri R.. maar toen was het tijd voor de Beul… 1-5, 1-6, tussendoor nog verdwaalde vrije trap van de blauw witten.. 2-7, 2-8… zo nu ff rust Sylvano… Hierna pikte Gerben maar weer is een goaltje mee… zijn 2e van de ochtend.. de 2-10 kwam weer op de naam van Sylvano… zijn zesde goal deze wedstrijd.. Jan stond op aan de kant… Scheids??? Wissel… tis nu wel klaar… Sylvano kreeg een kwartier voor tijd de publiekswissel die hij verdiende.. na zes goals en een rode kaart… de 2-11 kwam op naam van een verdediger van EHS en het slotakkoord was vandaag voor Eelke… met een mooie knal bepaalde hij de eindstand op 2-12..

Keurige overwinning dus voor de mannen van Zuidwolde 4.. Vrijdag hebben wij onze eerste teamuitje bij de Zuudwoldiger Huuskamer waarna wij Zondag mogen aantreden tegen Raptim.. thuis om 10:00uur.. komt allen kijken en Geniet………