Geschreven op 20 november 2022 door .

Zuidwolde – Emmeloord = 1-2 (0-1)

Zuidwolde verliest nipt van Emmeloord.

Zuidwolde heeft het de nummer 2 van de competitie bijzonder lastig gemaakt. Zuidwolde speelde fris van de lever en had de pech dat de scheidsrechter geen strafschop toekende in de tweede helft. Anders had het net zo goed in een gelijkspel kunnen eindigen.

De eerste aanval van de thuisploeg ging via Frans Capellen die vanaf rechts voorgaf op Nico Schulting die vervolgens de bal op de linkerpaal tikte. Hierna een goede interceptie van Martijn Spijkerman en weer eenzelfde voorzet van Frans Capellen, maar niemand voor de goal. Na 10 minuten een lichte overtreding van Zuidwolde en een eerste vrije trap voor de gasten uit Emmeloord. Een vrij zachte bal over de grond, wel mooi geplaatst in de rechterhoek. Maar geen echte test voor interim doelman Stef Raben.
Hierna weer een sterke fase van de roodzwarten. Een corner en daarna een vrije trap die voorlangs ging. Na 20 minuten de eerste corner voor Emmeloord, en daarna geappelleerd voor hands na een schot op doel. Maar de scheidsrechter reageerde niet. Er ontspon zich vervolgens een erg levendige wedstrijd met voortdurend kansen voor beide doelen. Zuidwolde was niet de mindere, wat je wellicht zou verwachten door de resultaten van de afgelopen weken van de blauwwitten. Na een half uur een scherpe counter van Emmeloord, maar buitenspel gevlagd. De gasten voerden de druk wat op via een schot over de grond, maar geen probleem voor keeper Raben. Hierna een counter van Zuidwolde; hoog voor de pot en net iets te ver terug gelegd door Frans Capellen.
De scheidsrechter was bijzonder pietluttig; hij floot voor elk wissewasje en zo ook voor een lichte overtreding binnen de 16. De gegeven strafschop werd in eerste instantie knap gestopt door Stef Raben, maar in de rebound kwam de 0-1 toch op het scorebord. Zo werd ook de thee genuttigd.

De tweede helft begon met een vrije trap van Zuidwolde net voor de dug-out van de gasten en deze werd mooi ingedraaid door Frans Capellen en door Mathijs Steenbergen terug gekopt en knap in een keer uit de lucht in de linkerhoek geplaatst door Bram Klein, 1-1.  Na een kwartier een vrije trap van Zuidwolde bij de achterlijn, maar helaas in de muur geschoten. Hierna een uitval van Emmeloord en vanaf links een hard schot op de vuisten van doelman Stef Raben. Hierna een diepe bal op wie anders dan Wouter van de Velde en hij omspeelde handig de uitkomende keeper en maakte vervolgens zijn tweede goal, 1-2.
Hierna een overtreding op Martijn Spijkerman net binnen de 16 meter. De scheidsrechter maakte hier zijn enige fout, maar wel een kardinale; hij legde de bal op de rand van de 16! De vrije bal werd opzij gelegd door Steven Berghuis en het schot hierna werd geblokt.
Het laatste kwartier was er een soort nieuw elan binnen het elftal van vv Zuidwolde na een dubbele wissel. Zuidwolde speelde va-banque. Een diepe bal op Ralph Zantinge dicht op en tegen de keeper en daarna een misser met links.
Martijn Spijkerman ging mee naar voren en kwam te vallen tussen twee man, echter geen overtreding. Zuidwolde maakte het Emmeloord nog knap lastig het laatste kwartier. Een mooie geplaatste kopbal van invaller Bas Hempen, maar net over getikt door de keeper. Emmeloord begon vervolgens erg opzichtig tijd te rekken, maar wist de overwinning wel over de streep te trekken. Ik wil graag afsluiten met de complimenten voor de vv Zuidwolde; ze hebben het de nummer 2 bijzonder lastig gemaakt.

Opstelling; Stef Raben. Mathijs Steenbergen, Steven Berghuis (Joris de Roo), Ralph Zantinge, Martijn Spijkerman, Tiemen Wegman, Nico Schulting, Frans Capellen (Bas Hempen), Mark van de Beld, Twan van 't Zand en Bram Klein.