Geschreven op 19 februari 2023 door .

Zuidwolde - Drachten = 0-1 (0- 1)

Zuidwolde loopt (weer) in het mes

Zuidwolde heeft onnodig verloren thuis tegen VV Drachten. Vooraf rekende iedereen bij Zuidwolde zich al rijk; als we winnen staan we vast in de middenmoot. De realiteit is helaas wat weerbarstiger. Ondanks veel balbezit en veel doelpogingen gingen de punten naar Drachten. Toch had men bij Zuidwolde beter moeten weten, ook vorig seizoen was het 0-1.

De eerste aanval ging over rechts via Frans Capellen maar Joris de Roo kon zijn hoofd er net niet onder krijgen. Daarna een aanval van de gasten met een mooi schot in de kruising. Gelukkig over gewerkt door keeper Wesley Steenbergen. Na vijf minuten een voorzet van Steven Berghuis en Nico Schulting kopte rakelings naast. Na een kwartier een vlot lopende aanval van Drachten en via veel schijven uiteindelijk voorlangs geschoten. Hierna weer een fase dat Zuidwolde beter was. Dit resulteerde in een hoekschop die bij Frans Capellen kwam. Hij schoot echter over, zoals helaas wel vaker deze middag. Steven Berghuis stuurde Frans Capellen diep en de bal kwam bij uiteindelijk bij Nico Schulting die de keeper testte. Zuidwolde heeft het traditioneel lastig tegen Drachten en dat was deze middag helaas niet anders. De ballen gingen of over of naast of bij de keeper in de handen. Een goed lopende aanval en de bal werd door Drachten van de lijn gehaald voordat Joris de Roo kon intikken. Bij de volgende aanval liepen twee spelers elkaar in de weg voordat ze konden afronden.
En als je dan zelf niet scoort... een counter over links van de zwartwitten met een hard schot over de grond en tegen de verhouding in viel de 0-1. Op slag van rust werd nog een schot door Frans Capellen over getikt door de goede keeper. De corner hierna zorgde voor veel onrust, maar geen doelpunt. Zo werd er gerust met een wrange smaak in de mond.

In de tweede helft hetzelfde beeld als de eerste; wel speloverwicht van Zuidwolde maar geen echte grote kansen. Veel lange en hoge ballen, maar weinig goede koppers bij Zuidwolde. Al werd er nog een jaar gevoetbald, de bal wilde er gewoon niet in deze middag, ook niet tijdens een scrimmage na een corner. Er was nog gevaar uit enkele corners zoals een indraaiende bal die net voorlangs ging. De keeper van Drachten pakte echter ook veel ballen uit de lucht. Zuidwolde deed verwoede pogingen om te scoren, maar het bleef bij een teleurstellende 0-1.

Opstelling: Wesley Steenbergen, Tiemen Wegman, Ralph Zantinge, Twan van 't Zand (Robin Comello), Bas Hempen (Bram Klein), Nico Schulting (Wesley de Boer), Steven Berghuis, Frans Capellen, Mark van de Beld, Martijn Spijkerman en Joris de Roo.