Geschreven op 13 maart 2022 door .

EMMS – Zuidwolde = 1-1 (1-1)

Zuidwolde benadeeld in Slagharen.

VV Zuidwolde heeft deze zondagmiddag gelijk gespeeld tegen EMMS. De vraag achteraf was; zijn er nou punten verloren of gewonnen? De meeste mensen konden naderhand wel leven met een gelijkspel. Toch werd Zuidwolde een zuiver doelpunt door de neus geboord in de eerste helft. EMMS was daarentegen in de tweede helft een paar keer dicht bij een tweede doelpunt.

Bij de eerste aanval van Zuidwolde stuurde Steven Berghuis Frans Capellen diep over de linkerkant en via via werd de bal doorgekopt en kwam voor de voeten van Tom Buijtendorp die uithaalde in de rechterhoek, 0-1. Na 10 minuten verdedigde Zuidwolde slecht en EMMS speler Maurice Kosse kon vrij intikken en stond de stand weer gelijk. Direct vanaf de aftap was er een voorzet van de mee opgekomen aanvoerder Mathijs Steenbergen en vanuit een moeilijke hoek trapte Frans Capellen de bal over de doellijn. De verslaggever dezes stond als enige achter het bewuste doel en zag dat de bal de doellijn ruim gepasseerd was. Scheidsrechter Aalders gaf de goal echter niet. Hij floot verder goed en moest afgaan op de grensrechter. Zelfs het thuispubliek beaamde het bij navraag dat de bal de doellijn ruim gepasseerd was.
Zuidwolde was de betere ploeg in de eerste helft en een mooie solo van Tom Buijtendorp stierf in schoonheid. Martijn Spijkerman pegelde hierna nog loeihard naast. Zuidwolde had overwicht maar de treffer viel niet. Een vrije trap net voor rust bijna op de achterlijn leverde ook niets op. EMMS had nog een scherpe counter en via wat geluk/kluts kwam de kopbal in handen van Jelmer Timmer. In de blessuretijd van de eerste helft was er nog een vrije trap voor de thuisploeg. Maurice Kosse maakte echter niet zijn tweede. Ruststand derhalve 1-1.

De eerste aanval van EMMS in de tweede helft ging via de linkervleugel en resulteerde in een goede redding van Jelmer Timmer. Frans Capellen werd bij een volgende Zuidwolde aanval in kansrijke positie afgefloten omdat er elders in het veld een overtreding werd gemaakt, erg zuur. Na een kort intermezzo dat de roodwitten beter waren, nam Zuidwolde het initiatief weer over. Via een serie van 5 corners van de gasten kwam er uit een daarvan een zogenaamde Engelse goal. De bal werd tegen de onderkant van de lat gekopt en stuiterde via de harde droge grond weer het veld in. Wel of niet over de lijn... Er werd minder gereclameerd door de spelers dan bij de situatie in de eerste helft en grensrechter Pieper nam het zekere voor het onzekere en zei (weer) geen doelpunt. EMMS bleef ondertussen gevaarlijk via de counter met hun snelle jongens voorin en Jelmer Timmer redde Zuidwolde vlak voor tijd bij een een-tegen-een situatie. Zuidwolde had op dat moment enkele forse overtredingen nodig. Hierna volgden nog twee vrije trappen voor de gasten middels Bas Hempen, maar de ene was vrij lastig voor Martijn Spijkerman die over kopte. En de andere zeilde voorbij de paal. Het slotoffensief leverde uiteindelijk niets op. Een laatste counter van de thuisploeg werd in vrije positie voor de keeper over geschoten en in de allerlaatste seconden was er nog een kans voor de moegestreden Frans Capellen, maar hij schoot wild over. Zo eindigde een enerverende wedstrijd in een gelijkspel.

Opstelling; Jelmer Timmer, Steven Berghuis, Frans Capellen, Mathijs Steenbergen, Martijn Spijkerman, Bas Hempen, Tom Buijtendorp, Sven Cazemier (Twan van 't Zand), Joris de Roo, Ralph Zantinge en Vincent Hulst.