Geschreven op 18 april 2022 door .

Zuidwolde – LSC 1890 = 1-8 (1-5)

Zuidwolde afgedroogd door titelkandidaat.

LSC heeft laten zien dat hun titelaspiraties niet geheel onterecht zijn. Leek er na 3 minuten even een stunt in de maak, maar de roodzwarten werden al gauw uit de droom geholpen door maar liefst vijf doelpunten van de bezoekers nog voor de rust. Na de thee ging het een versnelling lager, maar toch nog goed genoeg voor nog eens drie doelpunten. Zuidwolde deed bovendien slechte zaken qua doelsaldo.

De dag begon zo mooi; de eerste aanval van de thuisploeg en Frans Capellen gaf onder toeziend oog van een in de blakende zon vol terras voor vanaf rechts en deze werd mooi binnen gewerkt door Tom Buijtendorp (1-0). Hierna nog een uitval van Zuidwolde via Tom over links en Sven Cazemier die rakelings over schoot.
Vervolgens deelde LSC de lakens uit. Na 20 minuten viel de verdiende gelijkmaker van de gasten via een aanval door het centrum en een bekeken schot in de linkerbovenhoek (1-1). Een minuut later een fout in de verdediging van Zuidwolde en een LSC speler lobde de bal over de uitkomende Jelmer Timmer en de stand was alweer omgedraaid (1-2). Binnen 25 minuten viel ook al de vorentscheidung; de 1-3 plofte in het net door een bal ineens op de pantoffel. En een minuut later zelfs de 1-4. Gelukkig was er de time-out in de vorm van een drinkpauze. Kon de thuisploeg even van de schrik bekomen. Toch viel nog voor de rust de 1-5 via hun topscorer.
Deed Zuidwolde dan helemaal niets? Nou, nog een corner maar die werd door de LSC keeper geplukt. En een schot van Martijn Spijkerman dat over zeilde.

In het begin van de tweede helft haperde de machine ploeg uit Sneek even. Eerst een buitenspeldoelpunt van de blauwwitten en daarna een mooi uitgelokte vrije trap op de rand van de 16. De vrije trap ging echter richting de parkeerplaats. Even later een identieke situatie aan de andere kant. Frans Capellen schoot vanaf rand 16 via de rug van een verdediger over.
In de 63e minuut viel toch de 1-6. Doelman Jelmer Timmer werd van het kastje naar de muur gestuurd en uiteindelijk werd de bal in het dak van het doel geramd. De reporter dezes raakt de tel ook bijna kwijt. Je knippert even met de ogen en de 1-7 ligt er al in. Via een aanval over rechts en uit de voorzet viel zelfs de 1-8. Na een hoekschop was het een complete schiettent voor het doel van Timmer. De 1-9 bleef Zuidwolde gelukkig bespaard.
Het slotakkoord was voor Zuidwolde. Steven Berghuis schoot een vrije trap tot twee keer toe in de muur. Dit was wellicht een beetje symbolisch voor het vertoonde spel van vanmiddag, het zat er gewoon niet in. LSC was te goed.
Een lichtpuntje was nog dat twee spelers (Bastin Steenbergen en Nico Schulting) na vrij lange blessures weer hun rentree maakten.

Opstelling: Jelmer Timmer, Mathijs Steenbergen, Martijn Spijkerman, Steven Berghuis, Frans Capellen, Ralph Zantinge, Robin Comello (Bas Hempen), Joris de Roo, Sven Cazemier (Bastin Steenbergen), Vincent Hulst (Nico Schulting) en Tom Buijtendorp.