Geschreven op 22 maart 2015 door Bert Brontsema

Zuidwolde - Musselkanaal = 0-1 (0-1)

ZUIDWOLDE – Na 4 zeges op rij liep Zuidwolde in het treffen tegen Musselkanaal averij op. Kort voor rust miste de gehele Zuidwoldiger defensie in de 43e minuut compleet een door Niek Tieben laag ingeschoten vrije trap. Een verraste doelman Timmer kon vervolgens het onheil niet meer afwenden en zo verdween de bal in de verre hoek tegen de touwen (0-1). Onder aanvoering van een sterk ingevallen Steven Berghuis ging Zuidwolde de gehele tweede helft va banque aanvallen en kreeg ook de nodige kansen, doch met enig fortuin bleef de defensie van Musselkanaal overeind.

Als vanouds startte Zuidwolde overtuigend en kreeg in de 3e minuut een grote kans via leon Schoemaker. Deze kon de bal echter onvoldoende onder controle krijgen, zodat dit geen doelpunt opleverde. Vervolgens nam Musselkanaal steeds meer het initiatief in handen en stoorde zodanig dat Zuidwolde haar voetbalkwaliteiten niet tentoon kon spreiden. Verder was met name de rappe rechterspits Dominic Folkers een constante plaag voor zijn directe tegenstander Martijn van Meurs. Vervolgens bleef Zuidwolde onbegrijpelijk volharden in een opbouw via de dit keer moeilijk draaiende linkerkant. Dit leverde regelmatig balverlies en dus kanden op voor Musselkanaal. Zuidwolde mocht dan ook niet mopperen, dat het al niet eerder op achterstand kwam.

Dat Zuidwolde in de eerste helft op achterstand kwam was dan ook niet verwonderlijk. Wel bijzonder was dat die treffer in de 43e minuut uiteindelijk via de andere vleugel viel. Zoals gezegd plofte de vrije trap van Niek Tieben in de 43e minuut tegen de touwen. Gedwongen door de achterstand startte Zuidwolde bij aanvang van de 2e helft gelijk met 2 wissels. Steven Berghuis en Jarmo de Jonge kwamen in het veld voor respectievelijk Martijn van Meurs en Koert Bouman. Met name de snelle Berghuis was in de 2e helft met zijn snelheid een constante plaag voor de Musselkanaalsters. Met name Steven Berghuis en ook Peter Nijboer kregen kansen om Zuidwolde weer langszij te brengen.

Geen geluk voor Frans Capellen

Ook Frans Capellen had het geluk deze zondag niet op zijn schoen. Rond de 65e minuut kreeg hij kort achter elkaar een tweetal goede mogelijkheden, maar ook hij trof geen doel. Nadat een andermaal sterk opgekomen Steven Berghuis bijtijds gestopt kon worden ebde de krachten uit de voeten en de hoofden van de Zuidoldigers. Musselkanaal bleef vooral loeren op counters en kreeg daartoe ook de nodige mogelijkheden. Met name doelman Jelmer Timmer was een paar maal goed bij de les en zorgde met prima reddingen dat Musselkanaal niet verder kon uitlopen. Door het uitblijven van Zuidwoldiger-treffers verloor Zuidwolde uiteindelijk het duel met 0-1.